Ürün Detayı

POWERMILL - CONVECTA® "G" / Yüksek Viskozite için Bead Mill


Ürün Kodu: 152-1-02-02

“Yüksek viskozite bizim için hiçbir zaman sorun olmadı….”
 

POWERMILL - CONVECTA® / G, YOKEŞ® Makina’nın 25 yılı aşkın süredir üretimini yaptığı Konvansiyonel Yatay Tip Bead Mill / Islak Öğütme makinalarının tasarlanan ilk modelinin, günümüzdeki en gelişmiş versiyonudur.  POWERMILL Serisi yatay tip ıslak öğütme makinaları ilk tasarlandıkları tarihten itibaren halihazırda DİNAMİK GAP SEPERATÖR sistemi kullanmaktadırlar.

Günümüzde bilye-ürün seperasyonu için çeşitli farklı çözümler ile çalışan çok gelişmiş Bead Mill modellerimiz olmasına rağmen, Yüksek Viskozite söz konusu olduğunda, Dinamik GAP seperatör sisteminden halen vaz geçilememektedir.

Rotor Stator şeklinde çalışan Tungsten Karbür GAP Seperatörleri sayesinde, CONVECTA® / G serisi modellerimiz, hiçbir tıkanıklık yaşamadan, 7/24 non-stop çalışabilmektedirler.

Agitator disklerin güçlü yapısı ve özel dizayn separasyon sistemi sayesinde, yüksek viskoziteli ürünlerde dahi problemsi olarak yüksek akış ve ezme hızlarına rahatlıkla ulaşılabilmektedir.

Genel Özellikler:

-  POWERMILL - CONVECTA® / G  Bead Mill'lerin öğütme haznelerinde oldukça güçlü bir helezonik kazan soğutma sistemi vardır. Bu soğutma sistemi, öğütme haznesi içerisinden soğutma suyuna maksimum ısı transferi sağlayacak şekilde dizayn edilmiştir. Bu sayede, ıslak öğütme prosesi esnasında ortaya çıkan ürün ısınma problemi tamamen ortadan kalkmıştır.

- Güvenilir, kartuş tip, çift tesirli mekanik salmastra  ile maksimum şaft sızdırmazlığı sağlanmakta ve salmastra değişimi çok pratik ve hızlı bir şekilde yapılabilmektedir. Mekanik salmastra soğutma / yıkama sistemi de ayrıca su soğutmalıdır. Salmastra iç bariyer sıvı basıncı ürün basıncına göre ayarlanabilmektedir. Tüm bunlar mekanik salmastranın uzun bir süre problemsiz olarak kullanılabilmesini sağlamaktadır.

- Ana mil, Frekans konvertörü vasıtası ile Kademesiz Hız Kontrollüdür. (Bu sayede proses esnasında en verimli neticeleri almak için istenilen hızlarda çalışılabilmektedir. Ezme işlemi bittikten sonra, makinanın iç haznesinin yıkanması için düşük devirde yıkama yapılabilmektedir.)

- Frekans konvertörü ile kademesiz hız / debi kontrollü, yüksek viskozitedeki ürünlerin beslemesine uygun pompa ile, ürün beslemesi sağlıklı bir şekilde yapılabilmektedir. Alternatif olarak diyaframlı pompa kullanma imkanı da bulunmaktadır.

- Gelişmiş PLC kontrol sistemi vasıtası ile tüm makina kontrolleri, proses parametrelerinin izlenmesi ve makina limit değerlerinin ayarlanması makina operatörü tarafından kolaylıkla yapılabilmektedir.

- Makina detaylı temizliği için kazanın kolaylıkla açılıp kapanmasını sağlayan bilyeli yataklı kızak sistemi mevcuttur.

- Dinamik Seperatör Sistemi ve güçlü agitator diskler sayesinde makinada her tip ezme öğütme boncukları kullanılabilmektedir. (Min 0,6mm). Ultra ince ezme değerleri sorunsuzca elde edilebilmektedir.

- Makinada kullanılan tüm malzemeler, maksimum kalite gereksinimleri doğrultusunda yüksek aşınma dayanımı ve maksimum parça ömrü sağlayacak şekilde seçilmektedir. Ezilecek ürün cinsine göre spesifik çelik malzemeler, seramik türevleri, sinterlenmiş karbür malzemeler ve yüksek kaliteli paslanmaz çelik malzemeler kullanılmaktadır.


 

MODEL
 

CONVECTA® - 25G CONVECTA® - 45G CONVECTA® - 60G
ANA  MOTOR
GÜCÜ
22 KW 45 KW 55 KW
ÖĞÜTME HAZNESİ
NET HACMİ
25 LT 45 LT 60 LT
BATCH
KAPASİTESİ
100 - 1000 LT 1000 - 2000 LT > 2000 LT
ÇEVRESEL HIZ

KADEMESİZ
Max.16 m/sn

KADEMESİZ
Max.16 m/sn
KADEMESİZ
Max.16 m/sn

 

- Zone1 için komple Ex-Proof makina üretimi  [ ATEX IIG IIB T4 Gb - 2014 / 34 / AB / Madde 15.1.b(2) ]

- Zirkonyum Oksit malzemeden mamül agitatör parçalar

- Silisyum Karbür malzemeden mamül öğütme haznesi iç kazanı

- Ürüne uygun özelliklerde Zirkonyum esaslı ezme / öğütme boncukları