Ürün Detayı

DBM SERİSİ / YOKEŞ® BASKET MILL


Ürün Kodu: 152-2-01-06

DBM Serisi BASKET MILL’ler, günümüzün modern ıslak öğütme  proseslerinden doğan ihtiyaçları karşılamak için dizayn edilmişlerdir.
Konvansiyonel Bead-Mill’ler ile karşılaştırıldıklarında temel amaç, ıslak öğütme prosesini basitleştirmek; temizlenmesi zor olan ekstra kazan, pompa, hortum, boru sistemi vb. gereksinimlerini ortadan kaldırmak; daha kısa sürede daha dar partikül dağılımı ve daha yüksek renk kuvveti elde etmektir.

Çalışma Prensibi:
Sepet altındaki yüksek hızlı disk emiş yaparak ezilmek istenen ürünü sepetin üst kısmından konik ağızlı öğütme haznesi içerisine doğru çeker. Öğütme haznesi içerisindeki diğer çevirici diskler, hazne içerisinde bulunan ezici/öğütücü bilyelere gerekli enerji ve hareketi vererek öğütme/ezme işlemini gerçekleştirir. Sepet altında geniş ve yüksek geçirgenlikli bir elek sistemi mevcuttur. Bu elek öğütme haznesi içerisinden geçen ürünün kazana dönmesini sağlarken, ezici/öğütücü bilyeleri öğütme haznesi içerisinde tutmaktadır. Ezilip elekten geçen ürün, sepet altındaki yüksek hızlı diskin yarattığı merkezkaç kuvveti vasıtasıyla kazan çeperlerine doğru fırlatılır, kazan dibinin konik yapısının da yardımıyla ürün üstten tekrar öğütme haznesine girer ve sirkülasyon sağlanır.

Konvansiyonel bir Bead-Mill’den bir veya iki kez düşük debide ürün geçişi yerine, daha yüksek ürün debisinde çok miktarda geçiş ile sağlanan ezme prosesi, çalışılmak istenen ürüne göre daha efektif sonuçlar vermektedir. DBM Serisi Basket Mill bu prensip ile çalışmakta ve operasyon esnasında kazan içerisindeki tüm ürünün öğütme haznesinden çok sayıda geçiş yapmasını sağlamaktadır. Bitmiş ürün için ulaşılan sonuç, daha uniform bir yapı, daha hızlı ezilme, daha dar partikül dağılımı / incelik değeri ve yüksek renk kuvveti şeklindedir.

Avantajları:

- Konvansiyonel Bead-Mill ile mukayese edildiklerinde, DBM Serisi Basket Mill’ler oldukça yüksek verimliliğe sahiptirler. Birim zamanda daha fazla fazla sirkülasyon sağlandığından ezme süreleri kısalmakta ve enerji sarfiyatı azalmaktadır.

- İşlem yapılacak ürünler, prosesin başlangıcından sonuna kadar tek bir kazan içerisinde işlem gördüklerinden, ekstra kazan, pompa, hortum ve boru sistemi gibi ihtiyaçlar ortadan kalkmakta ve pre-dispersiyon / ön karıştırma süreleri de kısalmaktadır.

- DBM Serisi Basket Mill’lerin hem ürün hazırlama kazanlarının cidarları, hem de öğütme hazneleri su ceketleri sayesinde etkin bir soğutma sistemine sahiptirler. Bu sayede ürün sıcaklığı proses sırasında optimal bir şekilde kontrol edilebilmektedir.

- İşlem esnasında ürün yapısında değişme meydana geldiği takdirde, prosesi durdurmadan gerekli olan bağlayıcı, solvent veya diğer katkı maddeleri ilavesi kolaylıkla yapılabilmektedir.

- Öğütme haznesi ve iç parçaları, ezici / öğütücü bilyelerin temizlenmesi de oldukça hızlı ve pratiktir.

- Ezici / Öğütücü bilyeler ile temas eden tüm makina parçaları için paslanmaz çelik, spesifik sertleştirilmiş çelik ve sert metal malzemelerden üretilmektedir.

Genel Özellikler:

- Yüksek mukavemetli malzemelerden imal edilmiş hareketli parçalar.

- Temizlik süresini kısaltmak amacı ile ürünle direk temas eden ana mil, basket sistemi, destek milleri, alt türbin diski vb. makina parçaları için, yüksek yüzey kalitesinde komple paslanmaz çelikten imalat.

- Elektro-hidrolik kontrollü üst gövde iniş kalkışı.

- Frekans konvertörü ile ana mil hız kontrolü.

- Elektro-hidrolik kontrollü güçlü ve güvenilir hidrolik mengene sistemi. ( Kazan sıkma emniyet tertibatı ile birlikte )

- İşlem yapılacak kazanın mil merkezine tam olarak yerleştirilebilmesini sağlayan kazan merkezleme sistemi.

- Standart, pnömatik kontrollü, manhole, havalandırma flanşlı, aydınlatmalı aluminyum kazan kapağı.

- Standart elektriksel güvenlik donanımı. (Makina operatörünün çalışma esnasındaki güvenliğini sağlama amaçlı).

- Gövde üzerine monteli, fonksiyonel, buton kontrollü ve LCD göstergeli kontrol paneli.

- Standart olarak sunulan “PLC Kontrol Sistemi” (DSBM Control System /  TFT LCD Renkli Touch Panel Ekran) ile proses parametrelerinin daha etkin olarak kontrolü ve veri girişi imkanı.

- Optimum ezme neticeleri için muhtelif ezici / öğütücü bilyelerin kullanımı imkanı.

 


MODEL DBM-300 DBM-300L DBM-500 DBM-500L DBM-1000 DBM-1000L DBM-1500 DBM-1500L
ANA MOTOR
GÜCÜ
15 KW 18,5 KW 22 KW 30 KW 37 KW 45 KW 55 KW 75-90 KW
BATCH
KAPASİTESİ
130-200 LT 130-200 LT 250-400 LT 250-400 LT 450-800 LT 450-800 LT 700-1200 LT 700-1200 LT
ÖĞÜTME HAZNESİ
NET HACMİ
10 LT 10 LT 20 LT 20 LT 35 LT 35 LT 55 LT 55 LT

 

 

 

 

 

 

- Zone1 için komple Ex-Proof makina üretimi  [ ATEX IIG IIB T4 Gb - 2014 / 34 / AB / Madde 15.1.b(2) ]

- Ürüne uygun özelliklerde Zirkonyum esaslı ezme / öğütme boncukları.

- Vakum altında gerçekleşmesi gereken prosesler için komple vakum dizaynı.