Ürün Detayı

POWERMILL - PERFORMA® / Yüksek Verimli Bead Mill


Ürün Kodu: 152-1-02-00

POWERMILL - PERFORMA®, standart yatay ıslak öğütme makinalarına nazaran daha yüksek kapasite, daha hızlı ıslak öğütme ve daha fazla incelik değerlerine kısa sürede ulaşmak amacı ile dizayn edilmiş olan yeni nesil makinalarıdır.  Çok küçük ezme / öğütme boncuklarının kullanım imkanı sayesinde çok yüksek ezme hızlarına ulaşılabilmekte, proses esnasında kullanılan boncuk miktarının az olması sayesinde ise daha düşük enerji tüketimi ile çalışılabilmektedir.

Genel Özellikler:

- Sirkülasyon veya tanktan tanka pas sistemi ile çalışabilmektedirler. Yüksek kapasiteli ıslak öğütme için gerekli olan enerji ve hareket ezici bilyalara özel dizayn ROTOR - PİN SİSTEMİ vasıtası ile iletilir.

- Özel öğütme haznesi dizaynı ve rotor-pin sistemi ile POWERMILL - PERFORMA® serisi makinalar mümkün olan en dar partikül boyut dağılımına daha kısa sürelerde ulaşabilmektedirler.

-Öğütme haznesi ve rotor-pin sisteminin özel dizaynı, kazan içerisindeki bilyelerin mal akış istikametinin tersine hareket etmesini sağlayarak mal çıkış eleğinin kendi kendine temizlenmesini sağlamakta ve mümkün olan en rahat uniform ürün akışını oluşturarak ıslak öğütme verimini yükseltmektedir.

- Ezici bilye hareketi ve öğütme haznesi içerisindeki çarpışmalar konvansiyonel bir yatay bead- mill ile kıyaslandığında çok daha hızlıdır. Bu harekete bilye çevriminin ters istikametindeki mal akışı da ilave edildiğinde ürün geçiş hızları ve makina performansı ciddi bir şekilde yükselmektedir. İlaveten, öğütme haznesi içerisindeki türbülanstan tamamen bağımsız bilye+mal hareketi, ezici-öğütücü boncukların ömürlerinin artmasında da önemli bir rol oynamaktadır.

- Makinada kullanılan tüm malzemeler, maksimum kalite gereksinimleri doğrultusunda yüksek aşınma dayanımı ve maksimum parça ömrü sağlayacak şekilde seçilmektedir. Ezilecek ürün cinsine göre spesifik çelik malzemeler, seramik türevleri, sinterlenmiş karbür malzemeler ve yüksek kaliteli paslanmaz çelik malzemeler kullanılmaktadır.

- Makina ürün çıkış tarafında bilye-ürün ayrımı, "YOKEŞ® - WDG System Silindirik Yüksek Geçirgenlikli Elek" ile sağlanmaktadır. Maksimum akış için elek yüzeyi makina limitleri dahilinde mümkün olduğu kadar büyük olarak dizayn edilmiştir. Rotor disk ve kapağın özel yapısı, makina çalışırken elek yüzeyini sürekli olarak temizleyecek şekildedir. Elekte tıkanma olduğunda, makina açılmadan, sadece ön kapaktan müdahale ederek elek iç temizliği yapılabilmektedir.

- Yüksek geçirgenlikli elek sistemi sayesinde, ıslak öğütme prosesinde her ebatta ezici öğütücü bilyelerin kullanılabilmesi sağlanmakta (min. 0,1mm) ve üründe istenilen ultra incelik değerlerine rahatlıkla ulaşılabilmektedir.

- POWERMILL - PERFORMA® öğütme haznelerinde oldukça güçlü bir helezonik kazan soğutma sistemi vardır. Bu soğutma sistemi, öğütme haznesi içerisinden soğutma suyuna maksimum ısı transferi sağlayacak şekilde dizayn edilmiştir. Bu sayede, yüksek verimli ıslak öğütme prosesi esnasında ortaya çıkan ürün ısınma problemi tamamen ortadan kalkmıştır.

- Gelişmiş PLC kontrol sistemi vasıtası ile tüm makina kontrolleri, proses parametrelerinin izlenmesi ve makina limit değerlerinin ayarlanması makina operatörü tarafından kolaylıkla yapılabilmektedir.

- Ana mil, kademesiz hız kontrollüdür. Bu sayede proses esnasında en verimli neticeleri almak için istenilen hızlarda çalışılabilmektedir. Ezme işlemi bittikten sonra, makinanın iç haznesinin yıkanması için düşük devirde yıkama yapılabilmektedir.

Avantajları:

- Özel dizaynı sayesinde, küçük öğütme haznesi hacmi ve düşük bilye miktarı ile, konvansiyonel Bead Mill'lerin büyük hacim ve çok miktarda boncuk ile elde ettiği ıslak öğütme sonuçlarından daha fazlası, daha kısa sürede elde edilebilmektedir.

- Küçük proses hacmi sayesinde temizlik, bakım, ürün değişimi, boncuk değişimi, disk değişimi, vb. işler çok pratik bir şekilde yapılabilmektedir. Makina duruş zamanları oldukça kısalmaktadır. Temizlik için kullanılan maddelerin miktarı oldukça az olmaktadır.

- YOKEŞ için özel dizayn kartuş tip, çift tesirli mekanik salmastra  ile maksimum şaft sızdırmazlığı sağlanmakta, salmastra değişimi çok pratik ve hızlı bir şekilde yapılabilmektedir. Mekanik salmastra soğutma / yıkama sistemi de ayrıca su soğutmalıdır. Salmastra iç bariyer sıvı basıncı ürün basıncına göre ayarlanabilmektedir. Tüm bunlar mekanik salmastranın uzun bir süre problemsiz olarak kullanılabilmesini sağlamaktadır.

- Küçük proses hacmi ve etkin soğutma sistemi sayesinde ısıya duyarlı özel ürünlerin ıslak öğütmesi rahatlıkla kontrol altında tutulabilmektedir. SM Serisinin küçük kompakt yapısı sayesinde üretim maliyetleri ve bakım masrafları oldukça düşüktür.

- POWERMILL - PERFORMA® Serisi makinalarımız, geniş kapasite aralığı, modüler yapısı ve esneklikleri ile çok geniş bir ürün yelpazesinde çalışabilmektedirler. Genel kullanım alanları tüm Boya ve Yan ürünlerinin üretimi, Flekso ve Rotogravür Baskı Mürekkeplerinin üretimi, su ve solvent bazlı Inkjet Mürekkeplerinin üretimi, Zirai İlaç sektörüne yönelik üretimler vb. olarak sınıflandırılabilir.

 


 

MODEL
 

PERFORMA® - 10 PERFORMA® - 25 PERFORMA® - 60
ANA  MOTOR
GÜCÜ
22 KW 45-55 KW 75 KW
ÖĞÜTME HAZNESİ
NET HACMİ
10 LT 25 LT 60 LT
BATCH
KAPASİTESİ
100 - 1000 LT 1000 - 2000 LT > 2000 LT
ÇEVRESEL HIZ

KADEMESİZ
Max.16 m/sn

KADEMESİZ
Max.16 m/sn
KADEMESİZ
Max.16 m/sn

 

- Zone1 için komple Ex-Proof makina üretimi  [ ATEX IIG IIB T4 Gb - 2014 / 34 / AB / Madde 15.1.b(2) ]

- Zirkonyum Oksit malzemeden mamül agitatör parçalar

- Tungsten Karbür Pimler

- Silisyum Karbür malzemeden mamül öğütme haznesi iç kazanı

- Ürüne uygun özelliklerde Zirkonyum esaslı ezme / öğütme boncukları