Ürün Detayı

DSV(B) Serisi / Butterfly Dissolver


Ürün Kodu: 152-1-01-02-00101

DSV-B Serisi Butterfly Dissolver'lar , özellikle Ultra Yüksek Viskozitede, tiksotropik, akışkan olmayan, macun tipinde ürünlerin hazırlanmasında kullanılmaktadır.

Makina üzerindeki tüm standart ekipman yüksek viskoziteli ürünler ile en zor karıştırma ve dispersiyon koşullarında karşılaşılabilecek durumların üstesinden gelebilecek şekilde dizayn edilmiştir.

250 LT - 1500 LT net ürün hacim aralığında çalışabilen muhtelif modeller ile uygun tekerlekli kazanlar ile kullanılabilirler.

Standart makina iki ana karıştırıcı üniteden oluşmaktadır.  (Makina aynı zamanda opsiyonel olarak sadece tek Butterfly Karıştırıcılı olacak şekilde de imal edilebilir.) Kazan merkezinde dönen ağır devirli “Butterfly” pervane kenar sıyırıcılı olup, yüksek viskozitedeki ürünün etkin olarak karıştırılmasını sağlamaktadır. Kazan merkezinin yanındaki “Disperser” disk ise, ürünün hazırlanması esnasındaki toz yedirme, katı madde dispersiyonu ve yüksek devirde parçalama işlemini yapar.  Her iki karıştırıcı da frekans konvertörü vasıtası ile kademesiz olarak hız kontrollüdür.

Komple kapalı bir sistem olup, proses esnasında ürünün hava ile temasını kesmek için gerektiğinde vakum uygulanabilmektedir.

Opsiyonel vakumlu olarak üretilen modellerde "Otomatik Vakum Kontrol Sistemi" standart özellik olarak sunulmaktadır. Kazan içerisinden elektronik olarak ölçülen vakum değeri, PLC kontrol sistemi sayesinde bir minimum ve maksimum değere ayarlanabilmekte, değişen vakum bu değerlere ulaşınca vakum pompasının otomatik olarak çalışması ve durması sağlanmaktadır. Bu şekilde ayarlanan ve belli bir seviyede sabit tutulan vakum sayesinde makina operatörünün vakum pompasına manuel olarak müdahale etmesi zorunluluğu ortadan kalkmaktadır. Ayrıca, vakum pompası proses esnasında sürekli olarak çalışır vaziyette olmayacağından enerji sarfiyatı da sağlanmaktadır.

Ürün ile temas eden tüm makina parçaları yüksek yüzey kalitesinde paslanmaz çeliklerden imal edilmektedir.

Her makina ile birlikte verilen standart ürün hazırlama kazanı, komple paslanmaz çelik olup çift cidarlı ve su soğutmalıdır. Pres ile boşaltma işlemine uygun olması için iç kısmında komple tornalama işlemi yapılmaktadır.

Üst gövde iniş kalkışı ve vakuma uygun kazan kapağı elektro-hidrolik sistem vasıtası ile kontrol edilmektedir.  Proses esnasında, kazan kapağı kapalı iken, Butterfly pervane de Disperser disk, kazan maksimum seviyesine kadar çıkabilmektedir. Bu özellik sayesinde çok etkin bir karıştırma ve kenar sıyırma sağlamaktadır.

Kazan sabitlemesi, yüksek viskozitede ürünler ile güvenle çalışabilmek için geçmeli pimli ve kilit mafsallı sistem ile sağlanmaktadır. Bu sistem hem kazanın proses esnasında güvenle sabitlenmesini sağlar, hem de kazanın makinaya her yanaşmasında otomatik olarak mil merkezine gelmesini gerçekleştirir.

Makina komple PLC kontrollü olup, gövde üzerine monteli, fonksiyonel, buton ve TFT-LCD dokunmatik ekranlı kumanda paneli sayesinde kontrol edilmektedir. Gözlemlenen ve ayarlanabilen proses parametreleri; makina motorlarının durumu, toplam çalışma ve proses süreleri (proses süresi ayarlanabilmektedir), ürün sıcaklık kontrolü, vakum kontrolü vb. olarak sıralanabilir. Opsiyonel olarak reçete girişi gibi ürüne ve müşteriye özel kontrol sistemleri entegre edilebilmektedir. (YOKEŞ® BATCH CONTROL)

DSV-B Serisi her makinamız, üretim esnasında maksimum güvenli çalışma imkanı sağlamak için "Komple Elektriksel Güvenlik Donanımı" standart olarak monte edilmiş şekilde teslim edilmektedir.


MODEL DSV-500B DSV-800B DSV-1000B DSV-1500B
DISSOLVER MOTOR GÜCÜ 11 kW 18.5 kW 22 kW 30 - 45 kW
BUTTERFLY MOTOR GÜCÜ 30 kW 45 kW 55 kW 90 kW
DISSOLVER HIZ ARALIĞI 120 - 3000 d/d 120 - 1500 d/d 120 -1500 d/d 120 - 1500 d/d
BUTTERFLY HIZ ARALIĞI 0 - 175 d/d 0 - 150 d/d 0 - 150 d/d 0 - 125 d/d
NET ÜRÜN HACMİ 500 LT 800 LT 1000 LT 1500 LT

 

- Zone1 için komple Ex-Proof makina üretimi  [ ATEX IIG IIB T4 Gb - 2014 / 34 / AB / Madde 15.1.b(2) ]

- Reçete ile kullanım imkanı veren, komple PC/PLC kontrollü YOKEŞ®-BATCH CONTROL sistemi.

- Makinada üretilen ürünlerin dolumu için Hidrolik Boşaltma Presleri (Tıklayınız)