Ürün Detayı

SLV Serisi / Rotor Stator Tip "High Shear" Karıştırıcı


Ürün Kodu: 152-1-03-01

SLV serisi Rotor / Stator tip karıştırıcı (homojenizatör) katıların sıvı içerisinde dispersiyonunu, homojenizasyonunu, çözülmesini, süspansiyonunu, parçalanmasını ve özellikle sıvıların emülsiyonunu sağlayan oldukça etkili bir makinadır.

Özel dizaynlı rotor - stator iş kafası sayesinde konvansiyonel karıştırıcılar ile mukayese edildiğinde işlem zamanının oldukça kısaldığı ve makina veriminin %90 civarında daha yüksek olduğu görülebilir.

İş kafası rotor kanatların stator içerisindeki hızlı dönüşü sayesinde oluşan kuvvetli emiş ile, tankın içerisindeki katı tanecikler ve sıvı, iş kafası içerisine doğru çekilir. Merkezkaç kuvveti, içeri giren malzemeyi stator çevresine doğru hareketlendirir.Rotor kanatları ve stator iç yüzeyi arasında kalan malzemede kuvvetli bir parçalanma ve ezilme meydana gelir. Bu süreci takiben parçalanan materyal yüksek bir hızda stator tırnakları arasından geçerek tank içerisine iletilir. İş kafasından çıkan yüksek hızdaki parçalanmış materyal tank yan yüzeylerine doğru fırlatılır.

Aynı anda yeni malzeme iş kafası içerisine hareketlenerek karışım sirkülasyonu sağlanır. Bu sirkülasyon ile sıvı yüzeyinde oluşacak vorteks ve dalgalanmalar minimuma iner. Kazan içerisindeki sıvının yüzeyinde gözlenen hareket, sadece hafif bir çalkantı şeklindedir.

Genel Özellikler

Etkin kademesiz hız kontrol sistemi. (Frekans konvertörü ile)

- Komple AISI-304 kalite paslanmaz çelikten imal edilmiş stator iş kafası, rotor pervane, ana karıştırıcı mil ve dört adet destek mili. Rijid karıştırıcı grubu konstrüksiyonu ile güvenilir çalışma.

- Motor ve karıştırıcı grubu için elektro-hidrolik kontrollü iniş kalkış sistemi.

- Rijid gövde konstrüksiyonu ve tekerlekli araba üzerinde iniş kalkış yapan karıştırıcı grubu.

- Gövde üzerine monteli fonksiyonel buton kontrollü operatör paneli.

- Rotor / Stator karıştırıcı grubunun özel dizaynlı yapısından dolayı son derece güvenli ve titreşimsiz çalışma.

- Karıştırıcı grubunun etkinliğini arttırmak için, taşıyıcı araba üzerinde karıştırıcının salınım yapmasını sağlayan salıncak sistemi.

- SLV serisi karıştırıcılar ihtiyaç duyulan proses için ekonomik bir çözüm olması açısından makina gövdesinden bağımsız olarak, sadece motor+karıştırıcı grubu olacak şekilde de sunulabilmektedir. Rotor - Stator kafanın çalışma karakteristiğinden ötürü proses esnasında ürün kazanında herhangi bir vorteks ya da dönme hareketi oluşmamakta, ürün yüzeyinde sadece çalkantı şeklinde bir hareket gözlemlenmektedir. Bu da karıştırıcı grubunun bir vinç tertibatı ile kazan içerisinde serbest salınıma bırakılarak kullanılabilmesi imkanını doğurmaktadır. Bu kullanım şeklinde operatör paneli duvara monte edilmektedir.

 


 

MODEL

SLV - 10 SLV - 15 SLV - 20 SLV - 50
ANA MOTOR GÜCÜ 7,5 kW 11 kW 15 kW 37 kW
ANA MİL HIZ ARALIĞI 0 - 3000 d/d 0 - 3000 d/d 0 - 1500 d/d 0 - 1500 d/d
STATOR İŞ KAFASI ÇAPI 290 mm 350 mm 360 mm 430 mm

 

 

- Zone1 için komple Ex-Proof makina üretimi  [ ATEX IIG IIB T4 Gb - 2014 / 34 / AB / Madde 15.1.b(2) ]